tisdag 27 juli 2010

huvudbonader = livsfarliga!

Ibland tror jag faktistk på idéen där gamla människor (ca 75-80) borde göra åtminstone en ny uppkörning. För dessa grårävar....dom ska fanomed inte vistas på vägarna emellanåt!!
Man ska inte köra för fort, det vet vi alla. Ibland gör vi det ändå, men oftast så följer JAG hastighetsbestämmelserna. MEN..som en av mina kollegor brukar säga: Om föraren i bilen har en huvudbonad i form av en gubbkeps, basker...eller ja ....hår som har dött,




DÅ, vet man att den jävlen man  har framför sig på vägen, borde vara anting i säng, på hemmet, i cellen, eller i graven. DI SKA ICKE VARA PÅ VÄGEN!!!! DI är livsfarliga.

Idag tex, kom  jag från hustofta hållet, och var på väg in i väsbyrondellen. Då kommer det en liten ful röd låda, som....ja alltså jag såg inte om den överhuvudtaget rörde på sig, kärringen bakom ratten rörde inte heller på sig. hon satt frammåtlutad över ratten, med näsan tryckt mot rutan, antagligen pga av att hennes syn tillät henne att se ca 2,45 meter framför henne. Jag ljuger inte om det tog henne 13 minuter att ta sig från höganäshållet 112:an - till väsbyhållet norrut. Nu snackar vi alltså 3/4 delars rondellvarv??!!! HUR kan man sätta sig bakom en ratt om man varken hittar gaspedalen eller framrutan? inse att ni är sledna o skromna, och inse framför allt era begränsningar! JAg säger inte att det bara är di rynkeda som ska tänka på sin körning, aaaawwwwnä det finns dom i min ålder som oxå borde få sin en lusing. Men det tar vi en annan dag.

NU? el ducho con en creme de body..öööhhh??

fredag 23 juli 2010

ankdammen är på påfyllning

Här snackar vi om sen middag....har precis käkat en sallad, och nu ska bara dammen i stadshuset fyllas, sen bär det hemmåt! tänkte sluta lite tidigare idag, som ja brukar göra på fredagarna då vi har flexklocka. Men ICKE, sa NICKE, det var hur mycket mög som helst i dammen, så det tog sin lilla tid att spola rent. Men men, nu trillar det in extra tid på flexklockan, så då drar man bara hem tidigare någon annan dag :)

Ikväll ska jag, svägerskan och snäckan träffas och dricka lite gott (ASTI!!) så kvittrandes gott om ja får lov o uttrycka mig så. Som saft...det bara glider rätt ner i foderluckan, o sen så pirrar det till litta i hodet. Jag vet att snäckan vill höra talas lite om våra weddingplaner hittils, så litta sånt tjatter blir det nog ;)

På tal om bröllop, så hade man ju gärna varit med i kollat in när Emma o henne hockypuck gifter sig. dom trodde väl att notan skulle sluta mellan 800 tusen- 1 miljon...ungefär som vår budget då....minus.. give or take 950 tusen.  Men inte blir dom lyckliagare för det väl? eller?.....eller jo...kanske dom blir, för den dagen iaf.

Nä..nu får man väl masa sig upp ur denna stol, för nu är middagen snart slut, o ankorna nere vid stadshuset väntar på mig. Kvack Kvack (kvittern??)

Fotograf check

Igår var alltså jag och samboianen och snackade med vår då potentiella bröllopsfotograf. Det resulterade i att han är bokad. MYCKET duktig kille, vars bilder var sjuuuukt fina. Han kommer att vara med i princip hela dagen och knäppa bilder i rykande fart. Sen om vi fastnar...ja det får se. Ni vet....våra trolla-trynen är nog inte det lättaste att låta linsen fånga. Det känns jätteskönt att ha bollat idéer med honom, så inspiriatinoen kommer mer och mer. Jag har liksom inte hunnit koppla in delen som handlar om bröllopsbilderna tidigare, men nu är den det. jag tror, och känner att det kommer bli super bra.

NU...bär det snart av till jobb. Fredag....I smell it. I love it.

onsdag 21 juli 2010

Kvittern?

Tänkte att jag skulle beskriva måndagens häckklippning på jobb, som  resulterade i stor irritation och förundran.

Jag börjar min arbetsdag kl 06:00, och eftersom detta är ganska tidigt, så kände jag att jag inte skulle dra igång häckasaxen förrän vid sjutiden. Jag passade istället på att beskära lite träd i närheten, vars grenar hängde ner över cykelväg. dotti kicka..

Buskaget som jag skulle klippa, växer längs med, och tvärs med en parkeringplats som utgör p-plats åt en hel del högre kommunalanställda typer. typer var ordet jah...
Eftersom det är en cp-stor p-plats, med olika avdelningar  så känns det väldigt annorlunda, och omöjligt att spärra  av hela skiten, så det gjorde jag inte.

Jag börjar klippa...brruuum brrruuuuuumm, brrrrrruuuum brrrrrm, och när jag har klippt ca 20 meter, ser jag i  sidoögonen (ögonvrån) hur en bil närmar sig p-platsen. Jag tror, och hoppas att normala människor tänker som jag, dvs att bilens ägare, förstår att hrm...där håller hon på att klippa häck, ok men då ställer jag mig där hon redan har klippt. huuuuuuuuummmm????? NÄÄÄÄÄJJE, varför ska man vara den lilla slask-slampan till lags, hon är ju bara en dum parkarbetare. NÄ! ja ställer mig någonstans där hon ännu inte klippt, vilket innebär att hon inte kan klippa där förrän dagen därpå. Yes...detta upplägget gillade den fula, svettiga bilens f--t ägare, och parkerade alltså just på det stället jag ännu inte klippt. Jag överdriver inte när jag säger att det finns ca 150 parkeringplatser där, och  då väljer psyk-smurfen att jävlas med mig o min sax. Jag tittade på henne med höjda ögonbryn, och tänkte för mig själv: du din jävla viken råtta, du luktar analklåda, men ändå håller du på på detta viset?! (såg ut att vara från viken iaf..) vad gör psyk-råttan? jo...hon LER mot mig??! V.A.  .I.  H.E.L.V.E.T.E. menar hon med det liksom? tyckte hon jag såg glad ut eller??
jag fortsätter att klippa, och ser i nästa sidoöga, hur en annan fucking cardriver gets close....hon svänger in mot det område som jag är färdigt med, puuuuhh....jaja, hon fattar iaf..o så skönt att någon f.......V.A. I. H.E.L.V.E.T.E ??!!! hon gör en U-sväng på p-platsen och även hon ställer sig där jag ännu inte klippt..  Jag gick med raska steg fram till henne, och svalde min mord-instinkt, och bad henne vänligt att ställa bilen på andra sidaan. Lite motsträvigt går hon med på det, och flyttar bilen. men än är det inte över.....hon säger: - Du sparar väl kvittern?
what the fuck jiddrar kärringen om???
- Kvittern? e det nån sorst pippifågel tänkte jag...? agressiv kan jag vara...med inte fan klipper jag ner fåglarna oxå.
- Ja, kvittern, det är en växt, vars bär man kan göra god marmelad utav. Den är planterad där för många år sedan för att bevaras. Och nu har någon börjat klippa ner den.
denna någon, som i detta fallet var jag, ( fattade hon inte det??)  tittade frågandes på henne och sa:
- tyvärr, det ska VÄCK.
efter många minuters växtutbildning, så lät jag henne få sin vilja igenom, och sparade fucking kvittern.
så...färdigkvittrat. gå o gör din  jävla marmelad o låt mig vara!!

tisdag 20 juli 2010

back again!

Ja..som ni märkt, så har jag tagit en liten blogg-paus. Detta pga av att jag har haft fullt upp med bland annat träning och  bröllopsplanerande. Har liksom inte hittat tid till att sätta mig ner o skriva, men nu kände jag att ja minsann får skriva lite.

Uppdatering: Jag förlorade min första match....damn it!! gick in och körde bra första ronden (av tre) och för att upprepa vad alla andra sa till mig, så vann jag väl den första ronden. Men efter den, då tog det stopp. Jag gick rätt in in i vägga-fanen! både andning och muskler bara försvann kändes det som. Det sög fett, för jag har verkligen inte dålig kondis, har ju tränat som ett svin nu. Jag tror att det var en pottmix av saker som gjorde att min kropp sa Nej ex: hårdbbantade hela sista veckan, fram tills dagen D, för att försäkra mig om att jag skulle klara invägningen till min matchvikt, Jag var sjuuuuuukt nervös, gick runder o stirrade timmarna innan min match, som var nr åtta av 13. Matchen gick utomhus...i stekande sol ( ni som kommer ihåg vilken dag det var, kommer nog oxå ihåg att det var den varmaste dagarna hittils) så svetten lackade redan innan ja gick in i ringen. Jag mådde sååå sjukt dåligt efter den första ronden och  funderade i ca 2 sek på om ja skulle lägga mig ner så hon kunde stampa mig i ansiktet o skrika HORA till mig istället,och så kunde jag få böna o be:  finish me!!! men nä...ja försökte åtminstone  hålla ut ( gick inte så bra). Men men...det var riktigt riktigt jävla roligt iaf, o det är absolut något jag vill fortsätta med, så gett upp, det har jag INTE gjort. Blev om något ännu ,mer peppad. Någon gång ska man väl kunna vinna?  Det kändes dessutom ganska bra att få reda på att min motståndare inte alls var nybörjare som jag hade fått itutat mig. Hon har tränat i flera år, och har gått många matcher, så det kändes rätt så bra att jag, som är nybörjare faktiskt hade chans att ta henne, om jag bara hade fortsatt som i början.

Över till bröllopet:

maten är fixad, drickan är fixad, samboianen och hans bestmanion har fixat sina kläder, skor till brudtärnorna är fixade, sminkning är beställd. det jag har jag kvar när buketten ( skall ja fixa i veckan) och var ja ska göra vid håret. Min kollegas frisör skulle kolla om hon kundé, så det hoppas ja på. fotograf är förhoppningsvis fixad på torsdag,´om denne nu inte ångrar sig när får se våra fula trynen..hehe. hope not. Så det mesta är fanomed trixat o troskat nu...har tillochmed beställt litta dekorations o sånt shit o mög.

nä nu orkar ja inte skriva mer idag...måste börja med babysteps, så ja inte tar ut mig mina vänner....så häng kvar, så blir det ett par ord imorrn oxå.

Tá Tá suckers!