söndag 21 augusti 2011

Måndagsmorgnar..

Måndagen är alltid lika tung  ..man vaknar....men man vaknar liksom aldrig på riktigt. Någon pratar med dig, men du kopplar inte, utan stirrar bara med tomma, glansiga torskögon, öppen mun, ibland även med lite dräggel i mungiporna. Ja det är alltså inte bara ögonen som ser ut att tillhöra en torsk, utan det gör hela huet. Du ser att personen tilltalar dig, och du tror kanske att du svarar tillbaka på klar och tydlig svenska,  men i själva verket låter det ungefär som ett överkört samt nykastrerat marsvin med hål i öronen..... dvs snaffsiga och raffsiga meningar som inte är vettiga för fem riksdaler.. Personen som tilltalat dig skakar på huvudet, vänder och går.
Men vad gör man...jag vet inte. Det spelar ingen roll hur mycket du än slappat och hängt i helgen, det GÅR inte att vara pigg på måndagsmorgonen. Soffan kan ha gått sönder av slitage, tv:n kan ha explderat av too much ON-time. Chipspåsarna kan ha bildat en armé tillsammans med cola lighten och utropat krig mot daimtårtan.... du är ÄNDÅ INTE PIGG en måndag morgon. fattar inte...omöjligt!

Ibland vill jag gråta när jag  hör klockan... varför just jag?  vad har jag gjort som är så fruktansvärt horribelt? JAAAA jag ligger ibland och trycker med bilen upp i röven på tanter som kör 20km/h på 40 vägar, samt kör om som en turkisk afghanhund och räcker upp 4 fingrar för att fastställa för tångruskan att det är 40 SOM GÄLLER!!!! men vadå...så måste man göra ibland. Ska jag behöva lida för det alla måndagsmorgnar resten av mitt liv?? som sagt fattar inte...
MEN...ibland är du ändå hyfsat ok när du vaknar..men NÄ, då har någon varit och lagt gegga i ögonen på¨dig under natten, och hur lätt är det att öppna dom då? det går ju inte..  Nu har jag iof valt att börja så tidigt själv, och det skulle ja inte vilja byta bort mot något! missförstå mig inte. Men jag vill kunna känna woooowww!!! måndag!! yeaaaaj! :) happy happy, tootsie tootsie! .....när händer detta??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar